Popart is een kunststroming die is ontstaan in de jaren vijftig van de 20e eeuw. Tegelijkertijd – maar los van elkaar- in het Verenigd Koninkrijk en Amerika. De Popart beleeft haar hoogtijdagen in de jaren zestig. Beroemde voorbeelden zijn de soepblikken van Andy Warhol en de uitvergrote stripverhalen van Roy Lichtenstein. Tot op de dag van vandaag is deze vorm van kunst populair. Nu komt Jacketti met een lijn Pop Art Behang… Oh! My! God!

Wandvullend

De naam ‘popart’ is afgeleid van popular art. Het merendeel van de popart bestaat uit schilderijen met grote tot zeer grote afmetingen. Bij Jacketti gaan we nog een stap verder (anders zouden we Jacketti niet zijn). De Popart is nu wandvullend te krijgen. Een echt statement op je muur. Veel beter dan dat wordt het niet.

Pop Art Behang

De in Pittsburgh geboren kunstenaar Andy Warhol maakte voor zijn afbeeldingen vooral gebruik van alledaagse voorwerpen, zoals soepblikken of sneakers. Hij maakte daarnaast veel (zeer beroemde) portretten in de voor hem kenmerkende felle kleuren. Tussen deze beroemdheden, zoals Marilyn Monroe en Elvis, is ook onze eigen koningin Beatrix door Warhol vereeuwigd. In onze webshop vind je onder andere een behang met ‘likkende lippen’ en een heerlijk nostalgisch behang met cassettebandjes.

Felle kleuren

Zeer kenmerkend voor de meeste Popart is het gebruik van felle kleuren. Laat het behang van de muur spatten in een explosie van kleur. Iedere bezoeker kan niet anders dan er naar kijken. Het Jacketti popart behang is perfect te combineren met een wand in een felle kleur. Een tienerkamer verander je zo in een handomdraai in een paradijs voor kinderen.

Eigen Tekst

Grote, in het oog springende teksten zijn een belangrijk onderdeel van veel popart werken. Bij Jacketti is het mogelijk om je eigen tekst te laten verwerken in het behang. Stuur ons een bericht met je wensen en we maken een voorbeeld voor je. Toeslag hiervoor is Euro 35,- Hiermee maak je jouw Jacketti Popart behang nog unieker! Laat je inspireren door de voorbeelden. Heb je zelf een ander idee? Laat het ons weten.