Op de kalender staat nog steeds ‘zomer’ vermeldt, al is het werkelijke weer helaas al wat meer herfstachtig aan het worden. We hopen hard op een mooie nazomer, maar willen je toch alvast wat laten weten over de kleurentrends van 2017 voor dit najaar.

Veel van de trends uit 2016 hebben we ook dit jaar nog volop gezien, het begint echter langzaam te verschuiven. Een verschuiving die dit najaar en ook heel 2018 nog zal doorzetten.

Goud wordt het nieuwe koper

Na de grote trend van de koperkleurige accessoires en het roségoud, veranderd deze trend verder door naar Goud. Vierentwintig-karaats goud welteverstaan! Dit goud wordt gecombineerd met luxe materialen, zoals zijde en fluweel.

Indigoblauw en Hardgroen

De kleuren blauw en groen blijven voorlopig op de trend kleurkaart staan. Wel nieuw is de kleur (zacht) zeegroen. Je voelt je gelijk aan de mediterranée. En om gelijk in zuidelijke sferen te blijven; terracotta en lavendel komen weer helemaal terug.

Zachtroze accenten

Ook roze blijft een populaire kleur en evolueert naar meer zachte tinten. Denk hierbij aan een combinatie met de Memphis-stijl. Ook beige, wit en blauw krijgen een lichtroze ondertoon. Zoals al eerder gezegd krijgt lavendel ook weer een plekje in het kleurenpalet. Hetzelfde geldt voor nectar, perzik en warmbruin (chocolade en koffie). Zachte en warme kleuren die weer helemaal op de voorgrond raken. Citroengeel garandeert een frisse wind in de herfst en brengt het zonlicht binnen in ieder interieur.

bruin

Kleurentrends van 2017 – materiaalgebruik

De grootste woontrend 2017, maar ook in 2018 is dat we naar een nog meer luxe en exclusieve uitstraling gaan. Denk aan het gebruik van glanzende kussens, plaids en dierenhuiden. Ook eenvoudige en ‘rauwe’ materialen, zoals ongeverfde (schapen)wol, hout, touw of kurk, blijven veelgebruikt en populair.

Kleurtrends in het kort
Het wordt allemaal gewaagder wat kleurencombinaties betreft. Diepe natuurtinten die worden gecombineerd met messing, goud en een pasteltint. Denk aan Indigoblauw met babyroze en goudaccenten.
De verwachting is dat we in 2018 en 2019 de volgende kleuren gaan zien:

  • Okergeel
  • Chilirood
  • Paars
  • Donkerbruin
  • Donkergroen
  • Indigoblauw
  • Goud
  • Pasteltinten