Je nieuwe Jackettibehang is binnen en je wilt er direct mee aan de slag. Plak ik het gewoon over het oude behang heen? Of  moet ik eerst het oude behang verwijderen om met een frisse muur aan de slag te kunnen? Wij raden je aan om altijd eerst je oude behang te verwijderen. Dit kan soms een behoorlijke rotklus zijn. Dat weten wij maar al te goed! Met deze tips van Jacketti helpen we je zo goed mogelijk op weg.

Aan de slag

We raden je aan om altijd eerst je oude behang te verwijderen. Scheuren, bobbels je zult ze door je nieuwe behang heen zien en dat is zonde van je nieuwe Jacketti aanwinst. Als je start met het verwijderen met je oude behang zorg dan altijd dat je de vloer goed beschermt met bijvoorbeeld oude dekens of lakens.

Behang verwijderen

Er zijn verschillende opties om je behang te verwijderen. De meest gebruikte manier van behang verwijderen is gewoon simpel met warm water. Met een spons maak je de muur flink nat. Als het behang goed nat is kun je het afsteken met een plamuurmes.

Wanneer je te maken hebt met een hardnekkig behangetje dan kun je kiezen voor een speciaal afweekmiddel. Een afweekmiddel zorgt ervoor dat de lijm waarmee het behang is vastgeplakt beter en sneller oplost. De werkwijze is vergelijkbaar met het verwijderen met water. Meng het afweekmiddel met water volgens de verhouding op de verpakking. Zorg vervolgens dat het behang goed nat is en steek het af met een plamuurmes.

Stoom afblazen

En alternatief tot slot is het gebruiken van een stoomapparaat. Te huur bij de meeste doe-het-zelf zaken. De combinatie met een prikroller/behangperforator kan handig zijn om stoom ook achter het behang te krijgen en het extra makkelijk te verwijderen. Ook bij glasvezelbehang, dat vaak erg lastig te verwijderen is, kan een prikroller uitkomst bieden. Verwijder achtergebleven restjes met een natte spons of schuurpapier en vul kleine gaten met een muurvuller. Zo zorg je voor een optimale ondergrond voor je spiksplinternieuwe Jacketti behangetje!

Oude eruit, nieuwe erin

Heb je nog tips nodig voor het aanbrengen van je nieuwe behang? Lees dan onze blog: behangen doe je zo! Een voordeel van het Jackettibehang is dat dit na het plakken ook weer heel eenvoudig te verwijderen is. Zo is je muur in een handomdraai klaar voor het volgende ontwerp.